fredag 2 november 2007

Bild 10 - vecka 10

Tema: Minnen
Klicka på bilden för större storlek
Fotograf: Eva (det var faktiskt en otrolig solnedgång, jag tog bilder med slutartider på 30 sekunder vilket gör att vattnet ser annolunda ut)

Ljudet av båtar som skavde mot gummidäck, doften av sur tång och frånvaron av människor påminnde henne om somrarna som varit för längesedan. Det var då inga bekymmer fanns än möjligen hur hon skulle kunna tjuva fem kronor ur farsans byxor när han varit ute och svirat eller hur hon skulle komma åt en John Silver utan filter ur hans ask. Morsan hade stuckit och ingen visste var hon tagit vägen, farsan sa att han struntade i vilket och var fredagskväll åkte han till Sommarslust för att dansa.

"Jag är en casanova på dansgolvet", sa han innan han lämnade husvagnen och henne. Kvar låg en doft av Kertin, hans hårolja, och när hon var säker på att han inte skulle komma tillbaka för att han glömt något tog hon upp en John Silver och tände, lade fötterna på bordet och blossade så att hon blev yr.

Hade hon tur var Torgny nere vid bryggan senare på kvällen, de brukade bada och hon slog honom jämt när de tävlade om vem som kunde vara under vatten längst. Han surade som den dåliga förlorare han var, men tinade upp när hon trollade fram en John Silver. Sedan delade de på ciggen medan de dinglade med fötterna precis ovanför vattnet.

"Du har tur som slipper din morsa", brukade han säga.

Torgnys morsa var nervsjuk, sa folket i byn. Hon brukade bara rycka på axlarna eftersom hon hade svårt att tala om morsor. Och nu skulle hon bli en själv.

Inga kommentarer: